Atelier team

Foufke Hartog

Antieke en nieuwe juwelen

Edelyn is ruim 42 jaar geleden opgestart door mijn moeder. Haar goudsmeden repareerden en restaureerden toen al met veel precisie en liefde voor het vak antieke en nieuwe juwelen. Ook ontwierp zij haar eigen sieradenlijnen samen met mijn vader. Omdat de liefde voor onze sieraden groot was in de familie ben ik ook al vroeg achter de werktafel terecht gekomen en maakte de eerste ringen toen ik 10 jaar was. De aantrekkingskracht van het atelier was groot en daar was ik dan ook vaak te vinden. Naast mijn vakopleiding leerde ik daar spelenderwijs het geheim van de smid. Door het succes van Edelyn in Purmerend werd het steeds drukker en ben daar al snel in het atelier gaan werken. Ik heb me als goudsmid gespecialiseerd in het zetten van roosdiamant en restaureren van antieke juwelen. Maar ook het fijne kantachtige nieuwe werk met de edelstenen die wij zelf uit het Verre-Oosten halen werd een van mijn passies.

Team van edelsmeden en designers

17 jaar geleden begon ik mijn eigen atelier waar ik sieraden ontwierp en maakte voor het Rijksmuseum, de Hermitage en de Nieuwe Kerk, maar zeker ook voor Edelyn. in 2007 deden mijn ouders een stapje terug en keerde ik terug naar het Edelyn Purmerend, waar ik samen met mijn team van edelsmeden en designers de winkel en het atelier runde. De volgende stap die ik wilde zetten was een winkel in een belangrijke winkelstad. Dat werd Alkmaar, waar ik op 1 mei 2013 de deuren van mijn nieuwe winkel in “de Oude stad” heb geopend op het hoekje van het Fnidsen en de Appelsteeg, in het Huis met de Kogel, dat wij hebben omgedoopt tot Edelyn “Het huis met de Parel”. Twee jaar later openden wij onze 2e winkel in Alkmaar aan de Mient 31. In dit prachtige Rijksmonument, Huize “De Kroon” , dat uitkijkt over de Langestraat, toonden wij het hogere segment sieraden. Deze locatie luisterde naar de naam: “Edelyn Exclusief.”

Goudsmeden

De meeste sieraden die wij aanbieden komen uit eigen atelier. Naast de vele opdrachten in het atelier, verkopen wij ook antieke gerestaureerde sieraden die wij vaak restylen tot een sieraad van deze tijd. Veel mensen denken dat een speciaal ontworpen sieraad duur is, dat is echt een onjuist beeld. Wij ontwerpen en verkopen ook sieraden voor een kleinere beurs, niet alleen klassiek en exclusief maar ook voor gewoon lekker alledag.

Trouwringen

Een andere specialiteit van Edelyn zijn onze trouwringen, die in opdracht voor onze klanten worden ontworpen en gemaakt. Ook hierbij denken de meeste mensen dat dit een uiterst kostbare aangelegenheid is, omdat het sieraad uniek is. De realiteit is dat een standaard trouwring nauwelijks van prijs verschilt van een uniek voor jou vervaardigde ring. wij helpen graag uw idee te smeden tot goud. U kunt hiervoor met ons een afspraak maken (zie onze contact pagina)